حضرت حجت ابن الحسن العسکری 

نام مبارک آن حضرت : م . ح . م . د 

لقب مشهور : بقیة الله ، مهدی ، قائم 

کنیه مشهور : ابوالقاسم ، اباصالح 

پدر بزرگوار : حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی الب ( علیه السلام ) 

مادر مکرمه اش : ملیکه ( نرجس ) معروف به صیقل 

تاریخ ولادت : 15 شعبان سال 255 هجری ، شهر سامرا 

غیبت صغرای حضرت : تا سال 329 هجری قمری 

غیبت کبرای حضرت : از سال 329 هجری قمری تا آنگاه که خداوند بخواهد ( شرایط جهانی ظهور آن حضرت فراهم شود ) 

نایبان آن حضرت در زمان غیبت صغرا به ترتیب عبارت اند از : 

1 . ابو عمرو عثمان بن سعید عمری 

2 . ابو جعفر محمد بن عثمان عمری 

3 . ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی 

4 . ابوالحسن علی بن محمد سمری 

حضرت حجت بن الحسن ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در سال 255 و به قولی 256 هجری قمری متولد شد ، پدر بزرگوار اش در سال 260 هجری قمری به شهادت رسید . بر این اساس ، امام زمان ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) پنج سال با پدر ارجمندش زندگی کرد . 

حضرت امیرالمومنین علی ( علیه السلام ) فرمود : 

اللهم بلی ! لا تخلو الارض من قائم لله بحجة ، اما ظاهرا مشهورا ، او خائفا مغمورا ، لئلا تبطل حجج الله و بیناته » 1 ؛

خدایا ! آری زمین از کسی که به حجت و دلیل ، دین را بر پا دارد خالی نمی شود ، او یا آشکار و مشهود است ، و یا ترسان و پنهان ، تا حجت ها و

دلیل های روشن خدا از بین نرود » . 

1 . نهج البلاغه حکمت 147

احادیث درباره آخرامان 

حدیث 1 : 

نقل شده است که پیامبر اسلام ( ص ) آنچه تا روز قیامت اتفاق می افتد می داند . کثیر بن مره ابی شجره الحضرمی از ابن عباس نقل می کند : 

نبی اکرم اسلام ( ص ) فرمود : خداوندا برای من دنیا را به گونه ای قرار داده است که وقتی به آن می نگرم ، حوادث جاری و رویداد های آن را تا روز قیامت مانند کف دستم می بینم . » 

جدیث 2 : هفت فتنه ای که نبی اکرم ( ص ) بیان فرمودند : 

عبدالله بن مسعود از عبدالله بن عباس نقل کرده که رسول خدا ( ص ) فرمود : شما را از هفت فتنه که بعد از من واقع خواهد شد بر حذر می دارم : فتنه ای که از مدینه به سوی شما می آید ، فتنه ای در مکه ، فتنه ای که از یمن خواهد آمد ، فتنه ای که از از مشرق و به شهر شام رو می آورد ،

فتنه ای که از غرب می آید و فتنه و آشوبی که از شام بیرون می آید ، و این همان فتنه سفیانی است ». در ادامه ابن مسعود چنین گفت : گروهی

از شما اولین فتنه را درک می کند و عده ای از مسلمانان آخر آن را خواهد دید ». ولید بن عباس بیان می کند : فتنه مدینه از طرف طلحه و زبیر بود ، فتنه مکه از جانب پسر بود ، فتنه مکه از جانب پسر زبیر بود ، فتنه یمن نیز از سوی ( یکی از خارجیان ) است ، و فتنه شام از طرف بنی امیه ، و اضافه کرد که من منشأ آن هستم » . ( منظورش همان طائفه بنی العباس بود که از نسل او بودند زیرا حکمرانی انها از سمت شرق شکل گرفت ).

حدیث 3 : 

در مورد آشوبی که در بین مردم به وجود می آید ، عبدالوهاب از یونس از رسول الله نقل نموده است : آشوبی بین مردم رخ می دهد انسان ، همسایه ، برادر و پسر عمویش را می کشد . عرض کردند آیا آنان عاقلند و چنین کاری را می کنند ؟ جواب دادند عقل و ادراک اکثر اهل آن عصر از آنها گرفته شده است و مشتی نادان به جا می مانند با این وجود گمان می کنند که حق با آنها است . 

حدیث 4 : مؤمنی خوابیده باشد از فتنه رهایی می یابد : 

از شخصی کوفه که گویا نامش مسافر است روایت شده است که علی ( ع ) فرمود : در آن زمان هر مؤمن که در خواب باشد نجات می یابد . در روایتی دیگر از او سوال شد که منظور اش از خواب چیست ؟ پاسخ داد : منظور این است که خاموش و ساکت است و در آن فتنه مطلبی در مورد او ظاهر و هویدا نشود . 

حدیث 5 : وضعیت کودکان و بزرگسالان در زمان مهدی ( عج ) 

عباس می گوید : در عصر مهدی ( عج ) کودک و خردسال آرزو دارد که بزرگسال باشد و بزرگسال آرزو دارد که به خردسالی و کودکی بازگردد ( تا زمان بیشتری در آن دوران باشد ) . 

منابع احادیث : فتنه ها و مصیبت ها ، ترجمه کتاب الملاحم الفتن 

احادیث آن حضرت 

حدیث 1 : بیعت امام زمان

قال الإمام المهدی علیه السلام:

إنَّهُ لَمْ یَکُنْ لاِحَد مِنْ آبائی إلاّ وَ قَدْ وَقَعَتْ فی عُنُقِه بَیْعَهٌ لِطاغِیةِ زَمانِهِ، و إنّی اخْرُجُ حینَ اخْرُجُ وَ لا بَیْعَهَ لاِحَد مِنَ الطَّواغیتِ فی عُنُقی.

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می فرمایند:

<p>همانا پدران من (ائمّه و اوصیاء علیهم السّلام)، بیعت حاکم و طاغوت زمانشان، بر ذمّه آن ها بود؛ ولی من در هنگامی ظهور و خروج نمایم که هیچ طاغوتی بر من منّت و بیعتی نخواهد داشت.

الوافی ، ج 2 ، ص ۴۲۵

حدیث 2 : دوام و ثبات حق

ابَی اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِلْحَقِّ إلاّ إتْماماً وَ لِلْباطِلِ إلاّ زَهُوقاً.

همانا خداوند متعال، إباء و امتناع دارد نسبت به حقّ مگر آن که به إتمام و کمال برسد و باطل، نابود و مضمحل گردد.

منبع : بحارالانوار ( ط _ بیروت ) ج 53 ، ص 193

حدیث 3 : حق و حقیقت

إنَّ الْحَقَّ مَعَنا وَ فینا، لا یَقُولُ ذلِکَ سِوانا إلاّ کَذّابٌ مُفْتَر، وَ لا یَدَّعیهِ غَیْرُنا إلاّ ضالٌّ غَویٌّ.

حقیقت - در همه موارد و امور - با ما و در بین ما اهل بیت عصمت و طهارت خواهد بود و چنین سخنی را هر فردی غیر از ما بگوید دروغ گو و مفتری می باشد؛ و کسی غیر از ما آن را ادّعا نمی کند مگر آن که گمراه باشد.

کمال الدین و تمام النعمه ، ج 2 ، ص 511

حدیث 4 : حاکمان عصر غیبت

امَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَهُ فَارْجِعُوا فیها إلی رُواةِ حدیثِنا، فَإنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَ انَا حُجَّهُ اللهِ عَلَیْهِمْ.

جهت حلّ مشکلات در حوادث - امور ی، عبادی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی، اجتماعی و. . . - به راویان حدیث و فقهاء مراجعه کنید که آن ها در زمان غیبت خلیفه و حجّت من بر شما هستند و من حجّت خداوند بر آن ها می باشد .

کمال الدین و تمام النعمه ، ج 2 ، ص 484 

حدیث 5 : خاتم اوصیاء

انَا خاتَمُ الاْوْصِیاءِ، بی یَدْفَعُ الْبَلاءُ عَنْ اهْلی وَ شیعَتی.

من آخرین وصیّ پیغمبر خدا هستم به وسیله من بلاها و فتنه ها از آشنایان و شیعیانم دفع و برطرف خواهد شد.

کمال الدین و النعمه ، ج 2 ، ص 441 

داستان های ملاقات با امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف 

تشرف مرد روستایی و فتوای شیخ مفید 

در زمان شیخ مفید ( ره ) شخصی از روستایی به خدمت ایشان رسید و سوال کرد : زنی حامله فوت کرده و حملش زنده است ، آیا باید شکم زن را شکافت و طفل را بیرون آورد یا به همان حالت او را دفن کنیم ؟ 

شیخ فرمود : با همان حال او را دفن کنید .

آن مرد برگشت ولی متجه شد سواری از پشت سر می تازد و می آید ، وقتی نزدیک او رسید گفت : ( ای مرد ، شیخ می گوید ، شکم آن زن را بشکافید و طفل را بیرون آورید ، بعد او را دفن کنید ) . 

مرد روستایی همین کار را کرد .

پس از مدتی ماجرای آن سوار را برای شیخ نقل کردند ، ایشان فرمود : من کسی را نفرستاده بودم ، معلوم است آن شخص حضرت صاحب امان ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) بوده اند . حال که ما در انجام احکام شرعی اشتباه می کنیم همان بهتر که دیگر فتوا ندهیم . 

لذا در خانه را بست و بیرن نیامد . اما از ناحیه مقدسه حضرت صاحب الامر ( علیه السلام ) توقیعی برای شیخ صادر شد که : بر شماست فتوا دادن و بر ماست که نگذاریم شما در خطا واقع شوید » . با صدور این توقیع ، شیخ مفید بار دیگر به مسند فتوا نشست .

منبع : سی دی سخنرانی مرحوم کافی ، خورشید آل یاسین 7 ، شیفتگان حضرت مهدی ( عج ) ج 2 ، ص 120 

ما شاهد بر اعمال تو هستیم 

یکی از سالکین الی الله که از طلاب علوم دینی بود می گفت : از وقتی در سنین نوجوانی فهمیدم امام زمانم مرا می بیند و بر اعمالم نظارت دارد بسیار تحت تأثیر قرار گرفته بودم و خود را کنترل می کردم شبی در توسل به آن حضرت خواستم یقین بیشتری در این باره به من عنایت بفرمایند . 

همان شب در عالم رؤیا دیدم آن حضرت در حیاط منزلمان هستند و من و ایشان به تنهایی در کنار هم هستیم و در آن حال به من فرمودند : 

ما شاهد بر اعمال تو هستیم 

او می گفت شما می گویید این مطلب در خواب بوده ، ولی اگر به جای من بودید لمس می کردید که از آن لجظه به بعد تاکنون که سالهای بسیار از آن موقع می گذرد همان جمله و فرمایش حضرت ولیعصر ( ارواحنا فداه ) مانند نور خورشید به من گرما و حرارت داده و من حضور روحی آن حضرت را لحظه به لحظه لمس کرده و همیشه احساس می کنم آن حضرت در همه جا کنارم حضور دارند و شاهد بر اعمالم هستند و این حالت که باید همه داشته باشند و قرآن کریم به آن تصریح نموده است تأثیر بسیار عجیبی بر پیشرفت انسان و تزکیه نفس او می گذارد و او را با امام زمان ( عج ) مأنوس می نماید و فراموشی از این حالت موجب رها شدن انسان و ارتکاب اعمال خلاف توقع از او می گردد . 

حتی مؤمنین در زمان ائمه ( علیه السلام ) که تحت تربیت امام زمان خود قرار گرفته بودند به طور مملوس این حقیقت را درک می کردند . 

منبع : راهی بسوی نور ، ص 136 

روزانه مطالب جدیدی در سایت بارگزاری خواهم کرد .

مناسبات روز فصل اول ماه رجب ، شعبان ، رمضان

احوال مردم آخرالزمان

سرود ها و مداحی ها درباره آن حضرت

,، ,بن ,فتنه ,زمان ,حضرت ,امام زمان ,تعالی فرجه ,فرجه الشریف ,علیه السلام ,   

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سیسمونی ارزان الکتروموتورهای چینی ارسم ساخت شرکت گوانگلو تجهیزات هیدروجیم و هیدرومِد جزو پرورش زالو طبی هتل های مشهد خرید پروژکتور اس ام دی گلچین مجموعه جالبترین ها و بهترین ها امداد خودرو، حمل خودرو، جرثقیل، کفی، خودروبر در کرج و اطراف آموزش تولید محتوا با موبایل یا حجت بن الحسن العسکری